Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

Izjava o varstvu osebnih podatkov Zavoda Naturovita

V Zavodu Naturovita, Trubarjeva 4, 9252 Radenci, matična številka: 7236298000 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili. Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami. V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

Katere osebne podatke zbiramo?

Naše spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Osebne podatke zbiramo le za nakup naših izdelkov.

Prijavi se / Registriraj se

Na spletnem mestu upravitelja se za nakup izdelka morate uporabniki spletnega mesta prijaviti oz. novi uporabniki registrirati z izpolnitvijo obrazca Registriraj se. Z izpolnitvijo obrazca Registriraj se, si uporabniki na našem spletnem mestu kreirate račun v Moj račun. Z izpolnitvijo obrazca Prijavi se, se uporabniki na našem spletnem mestu prijavite v Moj račun. Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so: • elektronski naslov in • geslo, ki ga uporabniki vpišete. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Geslo je shranjeno na našem strežniku v zakodirani obliki. Tako nimamo vpogleda v vaše geslo in vam ga v primeru, da ga pozabite, ne moremo sporočiti. Lahko nas kontaktirate in vam bomo geslo ponastavili. Geslo lahko sami kadarkoli spremenite pod nastavitvami vašega računa oz. pod sklopom Moj račun. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim elektronskim naslovom in geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh upravitelja. Končni kupec na našem spletnem mestu je izključno tisti registrirani uporabnik, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnem mestu upravitelja je končni kupec izključno fizična oseba. Pod nastavitvami vašega računa oz. pod sklopom Moj račun lahko vaš račun uredite z vpisom vašega imena in priimka. Za nakup izdelka je potrebno izpolniti naslov za dostavo in naslov za račun. Osebni podatki, ki jih nato o vas pridobimo so: • Naslov plačnika: ime, priimek, naslov, poštna številka, mesto, država, telefonska številka in elektronski naslov. • Naslov dostave: ime, priimek, naslov, poštna številka, mesto, država, telefonska številka in elektronski naslov. Kot prijavljen uporabnik spletnega mesta upravitelja lahko ob naročilu naših izdelkov navedete osebni naslov ali naslov koga drugega. Upoštevajte, da po zaključku naročila, naslova za dostavo ni več mogoče spreminjati. Naslov za dostavo in naslov plačnika lahko ob naročilu tudi izberete iz vašega računa na spletnem mestu. Le-to bazo naslovov lahko pregledujete in urejate pod nastavitvami vašega računa oz. pod sklopom Moj račun. Osebne podatke registriranega uporabnika bo upravitelj do preklica uporabljal za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Upravitelj osebne podatke hrani do preklica.

Prijava z družbenim medijem – s Facebook ali Google+ računom

Na spletnem mestu upravitelja se za nakup izdelka lahko uporabniki spletnega mesta prijavite s svojim Facebook in Google+ računom. • Če se prijavite s Facebook računom o vas pridobimo: ime in priimek, kot sta zapisana v vašem profilu na Facebooku in elektronski naslov; odvisno od dovoljenj, ki jih uporabnik na Facebook zavihku zasebnosti podeli. • Če se prijavite z Google+ računom o vas pridobimo le elektronski naslov. Za več informacij o obsegu zbiranja, obdelavi in uporabi podatkov, vaših pravicah, ter nastavitvah, ki omogočajo zaščito vaše zasebnosti, prosimo preverite: • Pravilnik o podatkih za Facebook (www.facebook.com/about/privacy/) • Pravilnik o zasebnosti za Google+ (www.google.com/intl/sl_si/+/policy/index.html) Če ne želite, da Facebook ali Google+ zbirata podatke o vas na našem spletnem mestu ter jih povežeta s svojimi shranjenimi uporabniškimi podatki, se morate pred obiskom našega spletnega mesta odjaviti iz dotičnega medija. Kontaktni obrazec Za komunikacijo z upraviteljem lahko uporabniki spletnega mesta uporabite kontaktni obrazec. Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so: • ime in priimek • elektronski naslov Osebne podatke prejete z izpolnitvijo obrazca ‘Kontaktni obrazec’ ne hranimo. Uporabljamo jih le za komunikacijo po elektronski pošti.

Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno. Na spletnem mestu upravitelja lahko osebne podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam. Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Ali zbiramo podatke o otrocih?

Naši izdelki niso namenjeni otrokom, mlajšim od 16 let, zato zavestno ne zbiramo podatkov od nikogar, mlajšega od 16 let. Če ugotovimo, da nam je oseba, mlajša od 16 let, posredovala svoje osebne podatke, jih bomo nemudoma izbrisali.

Pravica do odstopa do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene. Kadarkoli lahko zahtevate: • Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-novicah. Ob odjavi bomo vaše osebne podatke premaknil v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bomo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranili neomejeno oz. do preklica privolitve uporabnika. • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@naturovita.si. • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@naturovita.si. V primeru, da želite izbrisati vaš uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: zadeva sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeni elektronski naslov ter ime in priimek, s katerim se je uporabnik registriral; • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@naturovita.si.

Uporaba piškotkov

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Uporaba storitve Google Analytics

Naše spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (”Google”). Google Analytics uporablja tako imenovane ‘piškotke’, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo. Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Upravitelj

Zavod Naturovita, Trubarjeva 4, 9252 Radenci, 041 892 667, info@naturovita.si