Vlaknina Inulin

VLAKNINA INULIN

Topna vlaknina NARAVNEGA IZVORA iz korena cikorije

VLAKNINA INULIN

vsebuje Orafti® inulin iz cikorije, ki ima pridobljeno zdravstveno trditev, utemeljeno na osnovi znanstvenih študij in sicer:

»Inulin iz cikorije poveča pogostost odvajanja in tako prispeva k normalnemu delovanju črevesja*« (EU direktiva 2015/2314)

V rastlinah inulin predstavlja rezervno energijo, pri ljudeh pa vir topnih vlaknin in izjemno koristno hranilo za črevesno floro.

Topne vlaknine namreč prebavni trakt do debelega črevesja prepotujejo v nespremenjeni obliki. Do sprememb pride šele v debelem črevesju, kjer predstavljajo hrano koristnim bakterijam in tako pozitivno vplivajo na njihov razvoj. Ob hranjenju prihaja do fermentacije v kratkoverižne maščobne kisline in do povečane vezave vode, kar rezultira v mehkejšem blatu, povečani peristaltiki in lažjem odvajanju blata.

*Zatrjevan ugodni učinek se doseže z 12g inulina na dan (2 polni čajni žlički)


STE VEDELI, DA VLAKNINA INULIN IZ KORENA CIKORIJE:

PODPIRA URAVNOTEŽENI PREBAVNI SISTEM

Več kliničnih študij je potrdilo, da topna vlaknina inulin selektivno spodbuja rast bakterij iz rodov Bifidobacterium in Lactobacillus, ki sodelujejo pri fermentaciji neprebavljivih ogljikovih hidratov in ki prav tako sodelujejo pri sintezi vitaminov in generiranju bakteriostatičnih in baktericidnih komponent, ki nas branijo pred prevlado patogenih bakterij (Roberfroid et al, 2010). Bifidobakterije so najbolj preučevane koristne bakterije in so obravnavane kot biomarkerji za zdravo mikrofloro.

SPODBUJA POVEČANO ČREVESNO GIBLJIVOST

Inulin in oligofruktoza, ki se nahajata v izvlečku cikorije, sta katalizatorja kemijskih in mehanskih sprememb, ki rezultirajo v povečani črevesni dejavnosti ter stimulirata rast in razvoj koristnih črevesnih bakterij.

NAVODILO ZA UPORABO

Inulin v obliki praška lahko vmešamo kar v vodo in tako dobimo izjemno dobro in za telo koristno pijačo. Uporabljamo ga lahko tudi pri pripravi hrane ker je temperaturno neobčutljiv (palačinke, kruh, peciva), pijače(kava, čaj). Zaradi nežnega sladkastega okusa bo prijetno zaokrožil okus. Poleg tega je to izjemna priložnost za dodatni vnos vlaknin, ki imajo veliko pozitivnih učinkov na naše telo.

Priporočeno je, da pričnemo dodajati vlaknino inulin postopoma in v manjših količinah (2x polovico čajne žličke na dan), saj vsaka sprememba v mikroflori potrebuje vsaj en teden adaptacije.

Po enem tednu pa priporočamo eno zvrhano čajno žličko zjutraj in eno zvečer, raztopljeno v vaši najljubši pijači (voda, čaj, kava)

Neto količina: 250 g
Država izvora: Belgija

SESTAVINE IN OPOZORILA:

Sestavine:
Vlaknine iz cikorije – inulin (vsebuje naravni vir sladkorja). Brez alergenov. Brez GSO. Brez glutena.
Izdelek je primeren za vegetarijance in vegane.

PREHRANSKA TABELA:

PREHRANSKE INFORMACIJE POVPREČNA VREDNOST 100 G NA 6 G INULINA
(1 ZVRHANA ČAJNA ŽLIČKA)
En. vrednost 884 kJ/218 kcal 53 kJ/13 kcal
Maščobe 0 g 0 g
Ogljikovi hidrati 12 g 0,72 g
– od tega sladkorji 12 g 0,72 g
Vlaknine 85 g 5,1 g
Beljakovine 0 g 0 g
Sol 0 g 0 g

Opozorila:
Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti!
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Izdelek shranjujte dobro zaprt, na suhem in pri temperaturi do 25 °C

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

KONTAKTNI OBRAZEC

Imate vprašanje? Posredujte ga nam preko spodnjega kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo odgovorili. Hvala.

Soglašam z obdelavo osebnih podatkov skladno s pogoji poslovanja in pravilnikom o zasebnosti.

KONTAKT

Zavod Naturovita

Trubarjeva 4
9252 Radenci

M: 041 892 667
E: info@naturovita.si